1 грудня 2016 року виповнюється 25-та річниця Всеукраїнського референдуму за Незалежність

 

Ураховуючи суспільно - політичну важливість, консолідуючий потенціал та одвічне прагнення українського народу до здобуття волі та державної незалежності, на виконання Указу Президента  України від 3грудня 2015 року №675  у Стрюківській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулися заходи щодо відзначення   25-ї річниці Всеукраїнського референдуму за Незалежність.

Бібліотекарем школи Вдовіченко О. В. організовано тематичну виставку літератури, світлин, періодики  «Україна незалежна». Наочний матеріал розкриває обличчя, думки, літературний та науковий доробок видатних особистостей кінця 80-х початку 90-х рр. ХХ ст.

На тематичній лінійці: «День, що змінив хід історії» учнями 5-11 класів та педагогом-організатором  Топал І. М. було проінформовано події 1 грудня 1991року  коли відбувся Всеукраїнський референдум, на якому український народ підтвердив Акт незалежності України.

Для молодших  школярів Стас Р.М.,вчителем початкових класів, проведено в художній формі класну годину на тему: «Так народжувалась держава»  та пояснено вирішальне значення волевиявлення для здобуття незалежності України.

Вчителі історії  Наливайко С. Б. та Демченко Ю. В. для учнів 9-11 класів презентували урок-екскурс «Ми в прагненнях наших єдині». На уроці демонструвались відеофільми «Всеукраїнський референдум 1 грудня 1991р», «Проголошення незалежності. Як це було», детально розкрито внутрішньодержавні та міжнародні політичні настрої напередодні 1 грудня, основні причини та наслідки плебісциту українського народу.

Учні 5-7 класів представили свої роботи на шкільній виставці малюнків під назвою «Шлях до омріяної Незалежності».Діти показували  в художніх образах  мужнього воїна княжої  козацької доби та  сучасного солдата жертовність людей в здобутті права на власну державу.

На засіданні гуртка МАН «Літературна  студія»( керівник Боднар В. О.)  обговорено основні події,  статистичні дані та питання які було винесено на голосування, а також рішення референдуму, що дозволили Україні затвердитися на міжнародній арені як незалежній державі. Засідання МАН продовжилось написанням творчих робіт,  присвячених 25-тій  річниці Всеукраїнського референдуму «Любітеся, брати мої, Україну любіте, І за неї, безталанну, Господа  моліте» (Т.Шевченко).

Вихователь ГПД  Куліш А.І., разом зі своїми вихованцями в контексті національно – патріотичного вивчали українську державну символіку.

1 грудня 1991 року назавжди вкарбоване у багатостраждальну історію, століттями позбавленого своєї державності, українського народу. Шануймо свій вибір, шануймо Україну!

                 Ю.В.Демченко, соціальний педагог Стрюківської ЗОШ І-ІІІ ступенів