Єднаймось навколо українського слова

9 листопада 2016 року у Стрюківській ЗОШ І-ІІІ ступенів шанувальники рідного слова взяли участь у написанні радіодиктанту національної єдності, присвяченого Дню української писемності та мови «Україна на зламі тисячоліть».

Писали диктант учні старших класів, вчителі. Запрошені також були воїни АТО, голова сільської ради Какора Марія Іванівна, яка привітала всіх присутніх із святом, побажала успіхів, і разом з усіма теж писала диктант .

Таке свято не тільки сприяє моральному, духовному та громадянському вихованню нашої молоді, не тільки виховує в них любов до рідної мови, слова, а й об’єднує людей різних професій, вікових груп за спільним заняттям.

Популярність радіодиктанту у Стрюківській ЗОШ І-ІІІ ступенів щороку зростає. Такими заходами ми вчимо українців любити Україно. Ніхто не боявся зробити велику кількість помилок, в аудиторії панував ентузіазм,запал та хороший настрій. Учасники Акції розуміли, що найголовніше – це не перевірка знань і не хизування здобутою  високою оцінкою чи отриманим подарунком. Важлива солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово, хто хоче, щоб українці говорили українською мовою і зберегли її для нащадків.

У тексті диктанту прозвучали такі  слова: « Сьогодні ми по-особливому розуміємо Шевченкову настанову любити Україну «во врем’я  люте». То ж не будьмо байдужими, об’єднуймось навколо українського слова, нашої правди й славної історії.

                                                                   О.М.Вдовіченко, заступник директора з НВР

                                                                     Стрюківської ЗОШ І-ІІІ ступенів