Пам’ятаємо! Перемагаємо!

8 Травня  українці відзначали День пам'яті та примирення, а 9 травня – День Перемоги  над нацизмом у Другій світовій війні. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у запеклій війні 1939-1945рр. Не щезне в пам’яті людській, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу – його битва, його перемога над нацизмом. Не можна забути тих, хто віддав своє життя для щастя інших.

Не залишилися осторонь цих дат і колектив Стрюківської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

До Дня пам’яті та примирення Демченко Юрій Вікторович, вчитель історії, провів лінійку для учнів початкової школи під гаслом «Ніхто не забутий, ніщо не забуте». Учні 5-11 класів під керівництвом Топал Ірини Михайлівни, педагога-організатора,   підготовили та провели  літературно-музичну композицію «Пам’ятаємо! Перемагаємо!», присвячену «незабутнім тим рокам».

Впродовж тижня учні школи мали змогу ознайомитися з виставкою книг на військову тематику «Подвиг, що залишиться у віках». Організатором виставки була шкільний бібліотекар Вдовіченко О.В.

9 Травня колектив школи взяв участь  в урочистому мітингу,  присвяченого  72-й річниці перемоги над нацизмом у  Другій Світовій війні, який розпочався на території школи біля братської могили, де знайшли спочинок воїни, що звільняли село Стрюкове від німецько – румунських окупантів. З цікавістю слухали учні виступ директора школи Кузьміної С.Б. про важкі і трагічні часи села Стрюкове у роки Другої Світової війни. Після чого учасники заходу вшанували пам'ять загиблих воїнів хвилиною мовчання. Із вдячністю учні читали вірші та виконували пісню                   «Балада про солдата». А вокальний колектив вчителів «Освітянка» присвятили цій даті пісні «Свіча», «Над землею тумани».   Продовжився мітинг у місцевому Парку Перемоги, біля обеліску Слави. Під час заходу святково одягнені учні Стрюківської ЗОШ І-ІІІ ступенів несли почесну Вахту Пам’яті. Завершився мітинг покладанням квітів до братської могили та обеліску.

В цей день вихованці 9 класу  відвідали учасника бойових дій Шевченка Миколу Івановича.  Зустріч була дуже зворушливою, зі сльозами на очах. Діти  подякували ветерану за Перемогу віршами та піснями, за які він був дуже вдячний.

Україна – мирна держава, українці – толерантні, ввічливі люди, які з повагою ставляться до кожної нації  і мови.

Ми – єдина Україна!

Ми знаємо, що ми єдині, що перемога буде за нами.

                                                          

  О.М.Вдовіченко, заступник директора  з НВР Стрюківської ЗОШ І-ІІІ ст