Тиждень математики та інформатики у Стрюківській ЗОШ

      З 30 січня по 3 лютого 2017 року у Стрюківській ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено тиждень математики та інформатики з метою  залучення учнів до активної пізнавальної діяльності, розширення їхнього математичного кругозору та пробудження в учнів інтересу до предметів.

     Учні 5-8 класів мали можливість проявити себе, показуючи свою здатність фантазувати у конкурсі математичних казок «В деякому царстві, математичній державі…». Переможцем стала учениця 8 класу Кравченко Анна (вчитель Станкова Г.В.), яка придумала казку «Математичні здібності».

     31 січня екскурсію до комп’ютерного класу для першокласників провів Сташук М.Т., вчитель інформатики.

     Математична гра «Найрозумніший» серед учнів 7-9 класів, яка відбулася 1 лютого під керівництвом вчителя математики Станкової Г.В., проходила в два тури. Напередодні проведено конкурс кращих знавців математики по класах, а потім обрано найрозумнішого із кращих учнів. Гра проходила за такими конкурсами «Розминка», «Анаграма», «Тема», «Веселі задачі», «Гонка за лідером». Переможцем гри стала учениця 9 класу Волик Валерія.

    Для учнів 5-6 класів Слободенюк Т.А., вчитель математики провела математичні ігри «Слухай одночасно кількох», «Кожній руці своя справа», «Крокуй і думай». Цікавими для дітей були і математичні фокуси «В якій руці монета», «Вгадування дня народження», «Вгадування дня тижня».

     Захоплюючою була  математична гра-забава «Показуха», яка відбулася 2 лютого (Слободенюк Т.А.).  У грі брали участь команда «Ікс» (6 клас) та команда «Трикутник» (5 клас). Учасники за допомогою міміки, жестів показували математичні терміни, вирази та слова.  В рамках гри проведено конкурси «Називалки», «Показалки», «Малювалки», «Обганялки». В конкурсі «Малювалки» учасники малювали пісню, в якій зустрічаються числа.  Діти відгадували назви пісень та розважили присутніх їх виконанням.

     Сташук М.Т. підготував та провів для учнів 9 класу інтелектуальну гру «Еврика». Переможцями виявилися : Волик Валерія – І місце, Фабрика Карина – ІІ місце, Стеблиненко Катерина – ІІІ місце.

     Для учнів 7 класу проведено інтелектуально-розважальну гру «Що? Де? Коли?» з метою виховання пізнавального інтересу до інформатики.

     Учням 10-11 класів представлено комп’ютерну презентацію на тему «Сучасні технології». Учні ознайомилися з новітніми розробками комп’ютерної техніки.

     Закінчився тиждень математики та інформатики нагородженням учнів грамотами за перемогу у конкурсах, вікторинах та іграх.

 

І.М.Топал, педагог-організатор Стрюківської ЗОШ І-ІІІ ступенів