Вчитель живе у серцях своїх учнів

Учитель… Скільки мудрості, турботи в цьому слові!

Щасливий той, кому Бог подарував справжнього Вчителя – Педагога з великої літери. Без сумніву, кожен із нас за шкільні роки зустрічає багато педагогів. Одні з них проходять, немов стороною, від інших пам’ять відвертається… Однак є такі, які входять не лише в наше життя, а й у серце, у саму душу та залишаються там уже навіки.

Одним із яскравих прикладів такого вчителя є Коваленко Яків Гордійович, який 15 травня 2017 року відзначав свій день народження. З щирими привітаннями завітали Шарандак Надія Анатоліївна,т.в.о. начальника відділу освіти, Щербина Лариса Дмитрівна, голова Миколаївського РК профспілки працівників освіти, Кузьміна Світлана Борисівна, директор Стрюківської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Вдовіченко Олександр Миколайович,  заступник директора з НВР, Непом’яща Наталія Володимирівна,  голова профспілкового комітету школи.

Літературно-музичне привітання підготували і учні 9 класу  Сторожук Альона, Михайленко Мирослава, Дубінець Вікторія, Михайлюк Тетяна, Воробйова Ірина, Шаманська Світлана. Учні проникливо та душевно виконували пісні-дарунки під музичний супровід Фабрики Алли Іванівни, вчителя музичного мистецтва.  Всі присутні бажали ювіляру міцного здоров’я, безхмарного неба, довгих років життя.

Яків Гордійович – дуже відповідальна людина: завдання, яке перед ним ставилось, виконував на всі сто. Під час педагогічної діяльності разом з учнями брав  активну участь  у найрізноманітніших спортивних  змаганнях усіх рівнів  і  завжди займав призові місця.

За період роботи в Стрюківській  загальноосвітній школі неодноразово нагороджувався грамотами за високі досягнення  у вихованні підростаючого покоління. За власні методичні розробки, дослідження, за висвітлення проблем, порушених в процесі роботи, - удостоєний звання «вчитель-методист».

За сумлінну працю педагога не одне покоління вихованців Якова Гордійовича  вдячні своєму вчителю, і будуть дбайливо зберігати шкільні спогади не тільки в фотоальбомах, файлах, на дисках, але і в своїх серцях.

І.М.Топал, педагог – організатор

Стрюківської ЗОШ І-ІІІ ступенів